DIDÀCTICA DELS JOCS I LES ACTIVITATS ESPORTIVES

 

Avui vaig a parlar-vos sobre l’eix i origen d’aquest bloc, la “Didàctica dels jocs i les activitats esportives”. Encara que aquest curs ha sigut molt estrany  i diferent a la resta, hem pogut gaudir d’aquesta matèria, però en la meua opinió no tan com m’agradaria.

Pense que els continguts d’aquesta assignatura són imprescindibles per poder ser un bon docent d’Educació Física, però per la situació pandèmica en la que ens trobem considere que ha faltat temps per poder assimilar i posar en pràctica molts d’aquestos continguts. Malgrat, he de dir que des de l’inici de la assignatura fins a dia de hui, he vist en progres positiu quan a metodologia i utilitat a les classes. És a dir, prioritzar la pràctica ens ha ajudat a reflexionar, desenvolupar idees i aprofitar les sessions.

D’altra banda, m’agrada molt que en aquesta assignatura pugam treballar tant els jocs tradicionals com els esports ordinaris i alternatius. Vivenciar el contrast entre aquestos i investigar sobre cadascun d’ells, ha servit per a que com futura mestra d’educació física, sàpiga apreciar les diferents aportacions i importància d’aquestos. Per aquesta raó, aquestes pràctiques esportives les duré a terme a l’escola, perquè considere que molts mestres d’educació física no innoven i fan que aquesta assignatura acabe sent monòtona. I a més, pense que introduir aquesta varietat d’esports i jocs a l’escola, pot ajudar i proporcionar més possibilitats de trobar i gaudir aquesta assignatura, als alumnes que detesten l’educació física perquè es consideren inferiors o amb menys habilitats que la resta de companys i companyes.

Finalment, quant a l’avaluació d’aquesta assignatura pense que és un percentatge raonable. Em pareix bona idea que la nota es duga a terme per tres tipus d’avaluació, on intervinguen tres agents diferents. Però, quant a l’avaluació dels companys fent referència a l’avaluació del blog, en altra situació pense que no hi hauria cap problema, però és possible que davant de la situació que ens trobem i la càrrega de treballs que portem, tindre que avaluar els blogs d’altres requereix temps que dedicaríem als nostres treballs. Però com he dit abans no considere que siga mala idea. 



Comentarios

Entradas populares